beperkte plekken Rots en Water komend schooljaar

10 juli 2017

Het afgelopen jaar hebben een aantal groepen van verschillende scholen de cursus Rots en Water/ Kiezel en Druppel gevolgd.

 

Sandra Noordover heeft deze cursussen begeleid, de scholen hebben de begeleiding als zeer positief ervaren.

Rots en Water is een sociale vaardigheidstraining met onderdelen van een weerbaarheidstraining met veel fysieke oefeningen en spel zoals bij sommige sporten. Deze oefeningen zijn bedoeld om in je lichaam te voelen dat je soepel en meegaand als water bent als het even kan. Of sterk en onverzettelijk als een rots als dat nodig is. Maar ook om te voelen dat je ontspannen in je kracht kunt staan. Het gaat bij Rots&Water om zelf-beheersing, zelf-vertrouwen en zelf-reflectie.

 

Tijdens de Rots&Water training proberen we kinderen bewust te maken van hun eigen ik en van hun talenten en kwaliteiten. Daarnaast leren de kinderen hoe zij op kunnen komen voor zichzelf /anderen, luisteren naar elkaar en inlevend kunnen zijn.

Door te luisteren en te kijken naar anderen, leren leerlingen wat het effect is van hun gedrag op anderen. Leerlingen leren vaak gemakkelijk door het zelf te ervaren en te doen.

De oefeningen worden dan ook bijna altijd praktisch/fysiek aangeboden. Eerst doen en dan samen evalueren.

Voor komend schooljaar heeft Sandra een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meer informatie of een groep aanmelden kan hier.

 
Nieuwsarchief

Gedragpunt

Havinghastraat 17

1817 DA  Alkmaar

0251 670 163

scholing.gedragpunt@aloysiusstichting.nl